perjantai 3. kesäkuuta 2011

Ylistys Moulin Rougelle!

Movie Monday haastaa kaikki halukkaat osallistumaan viikottain vaihtuvaan leffahaasteeseen. Tämän viikon haaste on musikaalit.


( Kuva )

On varmaankin lähes tabu listata lempielokuvakseen joku sellainen pätkä, jonka "kaikki" tietävät. Lempielokuvien tulisi olla "etikettiä" noudattaen sellaisia, joita kaikki eivät ole nähneet - ehkä jopa hieman erikoisia. Siksi minusta tuntuukin hölmöltä vastata ensimmäiseen leffahaasteeseen juurikin niin kliseinen elokuva kuin vain voin olla.

Paras musikaali mielestäni - tällä hetkellä - on ehdottomasti Moulin Rouge! ja suosittelen sitä katsottavaksi aivan jokaiselle.

Elokuva on näyttävä ja vaikka siinä on käytetty paljonkin erikoistehosteita - joista nimenomaan huomaa niiden olevan erikoistehosteita - se ei haittaa. Mielestäni elokuva toimii juurikin siksi niin hyvin. Se on vähän erikoinen ja hyvin nopeatempoinen. Paikoittain ehkä jopa hieman ylidramaattisesti näytelty, mutta se sopii elokuvan nopeatempoisuuteen mielestäni paremmin kuin hyvin.

Elokuvan jaksaa katsoa monta kertaa, se ei ole yksi niistä filmeistä, jonka katsoo kerran ihan mielellään, mutta toisella kerralla kyllästyy. Minä löydän tästä loistavasta elokuvasta joka kerta jotain uutta - pieniä, aiemmin piiloon jääneitä yksityiskohtia.


( Kuva )

Moulin Rougen juoni ei auennut minulle todellakaan heti ensimmäisellä katselukerralla ja sitä arvostan hyvässä elokuvassa. En halua, että elokuva aliarvioi katsojansa ja antaa valmiit vastaukset heti. Hahmoihin kiintyy ja elokuvan lopussa en ainakaan itse välty kyyneleiltä. Jos lontoonkieltä saa käyttää niin elokuvaa kuvailisin sanalla "bittersweet" - katkeransuloinen. Vähän hömppähän tämä elokuva on, mutta se on liikuttanut minut kyyneliin useita kymmeniä kertoja ja olen laulanut sen laulujen mukana elokuvaa katsellessa - kerran jopa saunassa ystäväni kanssa.

Ja eikö hyvän elokuvan ole tarkoitus saada katsojansa kokemaan tunteita, nauttimaan? Sitä Moulin Rouge todellakin tekee!

Vihaatko vai ylistätkö sinäkin kyseistä leffaa yli kaiken?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä leffa saa minut vollaamaan joka ikinen kerta, sitä melkein pelottaa katsoa mutta on pakko koska se on niin ihana ;O)

Tiinanen kirjoitti...

Ylistän! :D

Mia kirjoitti...

Aivan mahtavaa, että muitakin faneja löytyy! :D