torstai 16. kesäkuuta 2011

Les Mills: BodyStep



Les Mills on uusiseelantilaisen Leslie "Les" Roy Milssin perustama yhtiö, joka tuottaa ryhmäliikuntatunteja. Mills itse on eniten olympiatason urheilija. Les Mills - konseptiin kuuluu useita eri liikuntamuotoja, joista lähes jokaista on kokeiltavissa myös täällä Suomen kamaralla.

Itse hurahdin Les Mills-tunteihin vuonna 2004, kun aloin käymään paikallisella kuntosalilla, Wasa Sports Clubilla. Oli ensimmäisiä kertoja, kun kyseiselle kuntosalille menin käymään ja näin salin ikkunoista jonkin käynnissä olevan kovatempoisen tunnin. Muistan sanoneeni ystävälleni, että tuonne mun on päästävä.

Pienoisten selvittelyiden jälkeen kävi ilmi, että jumppasalissa käynnissä ollut tunti oli BodyStep. Ensimmäisen Bodystep tunnin jälkeen olin aivan myyty ja seuraavat neljä vuotta kävinkin lähes pelkästään kyseisillä tunneilla Bodycombatin ja pilateksen lisäksi.


Ylläolevassa videossa hieman näytettä Bodystep-tunnista. Kannattaa seurata etualan harmaapaitaista naista :)

Bodystep on siis melko "perinteistä" aerobiccia, jossa käytetään apuvälineenä lautaa. Tunti on kovatempoinen ja hiki tulee aina! Yksi parhaista steppiohjaajistani tapaakin sanoa: "jos sä et ole tässä kohtaa hikinen, niin et voi syyttää ketään muuta kuin itseäsi!" - kun tunnilla tekee jutut kunnolla ja hyppää korkeammalle, astuu syvemmälle, tulee aivan sataprosenttisen varmasti kuuma ja seuraavana aamuna jalat huutaa hoosiannaa :)

Jos salillasi järjestetään bodysteppiä - suosittelen kokeilemaan! Kaikki eivät tästä pidä ja se on ymmärrettävää, mutta tehokas tunti aivan varmasti :)

Löytyykö muita Bodysteppiin tai Les Mills-tunteihin hurahtaneita?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva juttu, että kirjotit bodystepistä. Olen itsekin pohtinut, jos menisi sitäkin kokeilemaan. :) Ainakin zumbaan oon hurahtanut ihan täysin.

Tossa videolla tää laji näyttää melko rankalta, että saa nähdä riittääkö oma kunto. :D

Mia kirjoitti...

Moikka!

Kiva kun jaksoit jättää kommenttia :)

Käy ihmeessä testaamassa steppiä, vaikka rankalta näyttääkin! :) tunnin rankkuutta voi kuitenkin helposti säädellä oman kunnon mukaan esim. jättämällä hypyt pois ja säätämällä laudan alimmalle tasolle :)