torstai 9. kesäkuuta 2011

Wrong identity

Oletko tavannut netissä jonkun kivan tyypin?
Saatatte jopa jutella netin kautta päivittäin, olette ehkä jopa soitelleet tai tekstailleet toisillenne? Saatatte jopa suunnitella toistenne näkemistä?
Onko hän mukava, ystävällinen ja hauska ja teillä synkkaa selkeästi?

Hyvä. Onnittelut siitä, mikäli olet löytänyt netin välityksellä uuden orastavan ystävyyssuhteen. Minullakin on niitä muutama, enkä voisi olla kiitollisempi heistä!



Joskus kuitenkin kaveri voi paljastua täydeksi huijariksi, hän voikin olla täysin eri ihminen, johon kuvittelit tutustuneesi.

Milloin hälytyskellojen tulisi soida? Tässä muutama vinkki, jotka kokosin omia kokemuksiani apuna käyttäen. Googlatessa löytyi vielä pieni vinkkiopas Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuille, tässä.

1. Et ole ikinä nähnyt kuvaa hänestä
Hälytyskellojen tulisi soida, mikäli et ole ikinä nähnyt kuvaa hänestä. Silloin sinulla ei ole mitään todistetta siitä, että hän on kuka hän väittää olevansa.

2. Olet nähnyt kuvia hänestä, mutta niissä ei ikinä esiinny kukaan muu kuin hän itse.
Tämä voi joko kertoa siitä, että hänellä ei ole hirveästi ystäviä/perhettä, joiden kanssa kuvan ottaisi. Toisaalta tämä voi toki kertoa siitäkin, että hän ei halua laittaa nettiin kuvia kenestäkään muusta kuin itsestään. Hälytyskellojen tulisi kuitenkin soida, sillä kuvat voivat olla varastettuja.

3. Et ole varma hänen asuinpaikastaan.
Eikö hän halua ikinä kertoa, missä asuu tai kenen kanssa aikaansa viettää? Kertooko hän muutenkin ehkä turhan vähän omasta asuinpaikastaan? Tässä kohtaa kannattaa miettiä, miksi hän haluaa salata asuinpaikkakuntansa.

4. Oletko epävarma ystäväsi tarkoitusperästä.
Ehdotteleeko "ystäväsi" hetken tuntemisen jälkeen outoja asioita? Esimerkiksi näkemistä, vaikka tuntuu ettet siihen olisi vielä valmis. Älä missään nimessä lähde "treffeille" tyypin kanssa, mikäli hän hieman epäilyttää sinua.

5. Jääkö ystäväsi kiinni valheesta?
Huomaatko yhtäkkiä, että ystäväsi onkin valehdellut sinulle jostakin? Ehkä jopa isosta asiasta? Tässä kohtaa kannattaa vaatia anteeksipyyntöä ja pohtia sitä, haluatko kaverin pysyvän kaverinasi - mitä muuta hän on voinut valehdella?


Onko Facebook-tuttavasi oikeasti sitä, mitä väittää olevasi?


Tämän tarkoituksena ei ole peloitella teitä, vaan muistuttaa, että netissä kaikki muuttuu vähän epävarmemmaksi. Netissä voi kuitenkin solmia ihania, koko elämän kestäviä ystävyyssuhteita :)

Ei kommentteja: