torstai 2. kesäkuuta 2011

Herkkuhampurilaisia

Opiskelijana yksi yleisimmistä ilmiöistä on varmaankin rahan loppuminen. Vähän joka päästä pitäisi pihistää. Useimmiten tässäkin taloudessa kokkaillaan edullisia, mutta maittavia ruoka-annoksia: makaronilaatikkoa, keittoja, kanaspagettigratiinia, erilaisia wokkeja... Voin jakaa muutamia herkullisia ja edullisia reseptejä teillekin, kunhan saan ruuat tehtyä ja napsittua pari kuvaakin samalla.

Mielestäni on kuitenkin tärkeää hemmotellakin itseä välillä. Tämäkään ruoka ei ole kallis, mutta se ei ole halvimmastakaan päästä. Ohje on mitoitettu suunnilleen neljään annokseen, mutta sitä on helppo muunnella vähentämällä tai lisäämällä raaka-aineiden määrää. Olettehan huomanneet, että kun tekee kerralla isomman annoksen, laskee ruoka-annoksen hinta paljonkin.

Herkkuhampurilaisateria
Neljälle



Tarvitset:
- Yksi iso pussi ranskanperunoita
- Jäävuorisalaattia (1 kerä)
- Tomaattia (n. 2kpl)
- Cheddar-juustoa (mieluiten aitoa)
- Punasipulia (1kpl)
- Suolakurkkua (1kpl)
- Kanapihvejä (4kpl)
- Sämpylöitä (4kpl)

- Kermaviiliä
- Joku dippi, esim. American dipmix

- Perunamaustetta
- Suolaa
- Mustapippuria

1. Laita uuni lämpenemään ja aseta ranskalaiset uunipellille. Mausta ne oman maun mukaan perunamauste-seoksella ja hippusella suolaa. Paista ranskalaiset ohjeiden mukaan uunissa.
2. Sekoita dippi ja laita se viileentymään jääkaappiin.
3. Paloittele kaikki vihannekset.
4. Puolita sämpylät ja "rapeuta" molemmat puolikkaat paistinpannulla tilkassa öljyä
5. Kypsennä kanapihvit ja mausta ne oman maun mukaan esim. suolalla ja pippurilla.
6. Lado kaikki asiat sämpylöiden väliin (älä unohda laittaa dippiä! Se kruunaa hampurilaisen), lisää ranskalaiset annokseen ja nauti :--)

Hyvää ja helppoa!

Reseptin olen alunperin bongannut ja muokannut Saara Sarvaksen TipToes-blogista. Nykyään Saara bloggaa Lily-portaalissa.

Ei kommentteja: