torstai 30. kesäkuuta 2011

Raikas kanasalaatti

Näin helteillä ei tee mieli syödä hirveän raskasta ruokaa.
Itseäni miellyttää päivisin kuumalla säällä kaikki mahdollisimman raikas ja vetinen, illalla menee jo jotain hieman tuhdimpaa ja suolaisempaakin.

Tänään tuli nautittua raikasta kanasalaattia. Salaatteja on helppo tehdä, sillä aineksia voi helposti muokata oman maun ja sesongin mukaisiksi. Kivan lisän saa laittamalla salaattiin erilaisia siemeniä ja tekemällä vaikka itse salaatinkastikkeen.

Tässä kuitenkin tällainen aikalailla perusversio kanasalaatista.



Raikas kanasalaatti, noin neljä annosta

Tarvitset:
- salaattia
- kirsikkatomaatteja (n. 250g)
- vesimelonia
- kurkku
- Fetaa (itselläni tässä aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua fetaa)
- 450g maustamattomia kanasuikaleita

Valmistus:
- Paista kanasuikaleet ja mausta ne kevyesti. Itse käytin suolaa, valkopippuria ja paprikajauhetta.
- Pese ja pilko kasvikset
- Lisää kaikki kulhoon ja valmista on!

Nyt jälkikäteen ajatellen olisin voinut lisätä salaattiin vielä esimerkiksi krutonkeja ja pähkinöitä. Mutta kyllä kelpasi hellepäivänä näinkin :)



Minkälaisia ruokia sinä tapaat syödä helteillä?

Ei kommentteja: