torstai 25. elokuuta 2011

Sonett - sappisaippua

Aluksi vinkkinä lukijoilleni. Loin uuden tunnisteen, jonka alta löydät nyt kaikki tuotearvostelut. Tunnisteeseen pääset klikkaamalla.

Löytäessäni hyvän tuotteen tahdon yleensä hehkuttaa sitä kaikille: kavereille, puolitutuille, perheelle - kaikille mahdollisille. On siis luonnollinen jatkumo, että haluan hehkuttaa myös täällä. Tuotearvostelut-tunnisteen alle eksyy mitä luultavimmin erilaisia kosmetiikka- ja ruokatuotteita, mutta miksei myös satunnaisesti jotain muuta. Hehkutuksen luonnollisena vastakohtana on tietenkin tuotteet, joita kehotan muita välttämään :-)

Nyt on nimittäin hehkutettava sappisaippua. Tämä tuote on jo iänkaikkisen vanha ja useimmille jo tuttu. Minulle se kuitenkin oli uusi tuttavuus.



Sappisaippua on luonnonmukaisempi vaihtoehto tahranpoistoaineille. Kyse on ihan 'tavallisesta' palasaippuasta, jota hinkataan tahraan. Itse epäilin tämän tuotteen tahranpoistokykyä, mutta enää en epäile sitä lainkaan. Sonett:in sappisaippua nimittäin poisti pinttyneen, ison rasvaläikän vaaleista shortseistani! Shortsit olivat jo kerran käyneet pesukoneessa. Hinkkasin kuitenkin saippuaa niihin ja heitin ne uudestaan koneeseen - tahra oli poissa! (Kuulostaako joltakin telkkarin pesuainemainokselta.. :-D)

Sappisaippua on valmistettu vain muutamasta ainesosasta luomu-palmuöljysaippua, luomu-kookosöljysaippua, tuore naudansappi, klorofylli, suola ja natriumsulfaatti. Kuten voitte huomata, sappisaippuan nimi tulee todellakin siinä käytetystä naudansapesta, jotan vegaani tämä tuote ei valitettavasti ole.

Sonett, joka valmistaa ostamaani sappisaippuaa vaikuttaa myös asialliselta ja vastuulliselta firmalta.

Ainoa kyseenalainen asia tässä saippuassa on mielestäni se, että siihen on käytetty palmuöljyä. Greenpeacen mukaan palmuöljyn kasvanut käyttö tuhoaa sademetsiä. Mielestäni tämä on kuitenkin paras vaihtoehto ottaen huomioon muut markettien tahranpoistoaineet. Ja mahtavaa tässä on se, että käytön jälkeen ei jäljelle jää mitään turhia muoviputeleita - pelkästään pahvikuoret.

Vai oletko sinä jo löytänyt jotakin vieälä parempaa?

Ei kommentteja: