maanantai 4. heinäkuuta 2011

Tänään minua inspiroi..



Tänään minua inspiroi Little Miss-blogissa ollut postaus pyöräretkestä.

Pyöräily on mukava harrastus. Matkat taittuvat etenkin keskustan alueella usein nopeammin kuin autolla ja samalla saa arvokasta hyötyliikuntaa - sekä raitista ilmaa. Olen polkenut vuosikaudet lähes kaikki matkani kouluun, töihin ja kavereiden luokse. Joinain päivinä pyöräilysaldo on pienempi kuin muina, mutta joinain päivinä on tullut poljettua helposti yli 20 kilometriä! Aina ei tietenkään samalla reissulla, mutta saman päivän aikana.

Pisin työmatkani yhteen suuntaan on ollut 7km. Pyöräilin tuon matkan suunnilleen viisi kertaa viikossa, eli pyöräiltyä kyseisinä päivinä tuli vähintään 14km.

Toki on päiviä, jolloin pyörän selkään ei millään haluaisi nousta. Kuten pakkaspäivät ja rankkasateet. Kunnon pakkasella on hyvä suojata kasvot paleltumia vastaan ja rankkasateen yllättäessä ei auta muu kuin vetää coretex-kamat niskaan ja kumpparit jalkaan :-) Minua ei ainakaan ole tehty sokerista.



Toki turvaudun itsekin välillä autoon - aina ei vain jaksa pyörän selkään nousta. Ja joskus tilannekin vaatii sitä, että hiukset eivät sotkeennu esimerkiksi jonkun vähän arvokkaamman juhlatilaisuuden takia.

Haastan kaikki lukijat kulkemaan tämän viikon aikana ainakin kerran oman työ-/koulu-/kyläilymatkansa pyörällä :) Kun pyöräilyn makuun pääsee, on helppo lisätä pyöräilykertojen määrää vaikka kahteen viikossa jne.

Itse polkasenkin tästä nyt vastaanottamaan muutaman päivän ajan meillä majailevat vieraat vastaan. Sitten vain suunnittelemaan omaa pyöräretkeä - eväineen kaikkineen!

Linkkivinkkejä inspiroiviin blogiteksteihin otetaan vastaan :)

Ps! Teet palveluksen luonnolle, kun auton käytön sijasta poljet matkasi. Et saastuta, etkä tuota meluhaittaa :)

4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Hei

Pääsin lukemaan kommenttisi vasta nyt muutaman kuukauden netittömän jakson jälkeen.

Kuubasta varmasti tulee lisää päivityksiä, ehkä liikaakin... :D

Varmasti jään seurailemaan blogiasi :)

Taru

Mia kirjoitti...

Voi että, innolla odotan niitä päivityksiä!

Ja kiva kuulla, jos blogini kiinnostaa :)

Mia

imlacking kirjoitti...

Mä tykkäsin ennen pyöräillä tosi paljon. Meillä oli mun kotipaikkakunnalla (tai syntymäpaikkakunnalla) 7km keskustaan ja kesäisin tuli poljettua sinne melkein joka päivä ja takaisin. Monessa paikassa työ- ja koulumatkat on myös taittuneet pyörällä, oli sää sitten minkälainen tahansa. Toisinaan oon kyllä kävellytkin hieman pidempiä matkoja ja luokkakaverit kysy, että miten jaksan tai miten voin jos sataa vettä/lunta :D.

Täällä tuo pyöräily on hieman vähentynyt, kun tuntuu että ei oo hirveesti paikkoja missä pyöräilis ja kotimatka on tosi puuduttava :D. Tampereella töihin menomatka meni joutuisasti, kun oli pelkkää alamäkeä, mutta tulomatka sitten ylämäkeä, yritin tulla aina hieman toista reittiä ettei olis niin raskasta :D. Mutta silti sitä ois jotenkin toivonut, että se menomatka olis ollut se raskaampi ja töistä ois päässyt nopeammin polkemaan kotiin :D.

Mia kirjoitti...

Se on kyllä toosi ärsyttävää, jos matka on täynnä ylämäkiä! (vastapainona toki usein alamäkiä;)) Itsekin oon tottunut pyöräilemään Vaasan lakeuksilla - siellä ei kunnon mäkiä tunneta.. :D Sitten menin ja muutin tänne Jkylään niin johan maastot muuttuivat.. huh!