maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kana-nuudeliwok

Yksi tämän talouden useimmin tehdyistä edullisista ruuista on kana-nuudeliwok. Ohje on alunperin bongattu jonkun nuudelipaketin kyljestä ja sitä hieman soveltaen on syntynyt kestolemppari. Annoksen hinta ei ole päätähuumaava eikä tekemisessäkään mene puolta tuntia kauempaa.

Kana-nuudeliwok (3-4 annosta)



Tarvitset:
- 3 kerää täysjyvä nuudeleita (meillä merkki vaihtelee ja määräkin menee näppituntumalla)
- 400g maustamatonta broilerinfileetä
- 2 porkkanaa suikaleina
- 2 keltaista paprikaa paloina
- 1 vihreä paprika
- pieni purjo suikaloituna
- kasviöljyä

Kastikeainekset:
- 3 rkl thai-kalakastiketta (esim. Spice Up!-merkki)
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 dl vettä
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna



1. Keitä nuudeleita runsaassa vedessä noin neljän minuutin ajan. Kerät kannattaa taittaa kahtia.
2. Paista broilerisuikaleet lähes kypsiksi öljyssä ja lisää porkkana- ja purjosuikaleet. Paista pari minuuttia.
3. Lisää paprikan palat ja kaikki kastikeainekset pannulle ja paista pari minuuttia samalla sekoittaen.
4. Lisää nuudelit pannulle ja sekoita - jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan kunnes nuudelit ovat lämmenneet.



(en varmaan ikinä opi ottamaan kuvaa valmiista annoksesta.. Yllä olevasta kuvasta puuttuvat siis vielä nuudelit!)

Enjoy! :)

Ps. Mikäli teet ruokaa ensimmäistä kertaa, voi hinta olla korkea. Etenkin kala- ja soijakastike voivat nostaa ruuan hintaa, mutta kun nämä ainekset on jääkaappiin hankittu, ei niitä tarvitse hetkeen ostaa uudestaan.

2 kommenttia:

imlacking kirjoitti...

Mä käytän broileria ihan tosi usein ruoanlaitossa, yleensä maustamattomia broilerisuikaleita. Toisinaan sitten jotain kanankoipia. En ostele niitä valmiiksi marinoituja. Joskus ostin jauhelihaa ja syödessä jotenkin odotti sitä kanan/broilerin makua, kun sitä tulee niin usein ostettua :D. Mun mielestä on kiva, kun esim. kanaa voi käyttää niin monien juttujen kanssa.

Mia kirjoitti...

Mä syön myös eniten kanaa :) En oikein pidä punaisen lihan mausta ja olen jättänyt sen lähes kokonaan ruokavaliostani pois. Joudun sitä kuitenkin n. kerran kahdessa viikossa syömään, jotta rauta-arvoni eivät tipu liian alas.

Kokeile ihmeessä tätä wokkia! On tosi helppo ja maukas :) Jos haluaa tulisuutta niin voi lisätä esim. chiliä eri muodoissa.