torstai 8. syyskuuta 2011

Lahjontaa

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tarkempi olen lahjojen, onnittelukorttien ja muiden vastaavien hankinnassa.



Kortin on oltava persoonallinen, hauska ja/tai kaunis ja mieluiten sellainen, joka ei päädy koristamaan roskista juhlien päätteeksi. Se voi olla itse tehty tai kaupasta ostettu. Joskus pelkkä kortti riittää lahjaksi, mutta mikäli ei, niin pyrin ostamaan jotakin vähän laadukkaampaa.

Lahjon yleensä Pentikin tai Marimekon tuotteilla - suosin näin samalla suomalaista tuotetta ja ainakin minun tuttavapiirissäni nämä lahjat miellyttävät kaikkia. Joku voi sanoa, että persoonatonta tai tylsää - minä vastaan, että ajatonta ja kaunista. Lahjan saajasta riippuen mukaan eksyy jotain henkilökohtaistakin ja tietyille henkilöille pyrin ostamaan mahdollisimman ekologisia lahjoja. Lahjapaperia välttelen, mikäli se on mahdollista, tai teen itse.



Ylläoleva lahja on lähdössä tuparilahjaksi ystävälleni. Vietän viikonlopun Oulussa hänen luonaan ja lahjan valinta oli hirveän vaikeaa! Ystäväni on jo jonkin aikaa ehtinyt Oulussa asua, joten asunnon siustus on jo hyvällä mallilla, mutta minä en tiedä yhtään minkälaista siellä on. Valitsin siis sellaista, minkä saa tarpeen mukaan myös piiloon. Kuvassa on Marimekon muki sarjasta siirtolapuutarha ja House Collectionin patalappu - sopivat mielestäni hauskasti yhteen ;)

Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille,
joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
- Muumipappa


Ylläolevan kaltaisia mietelauseita/runoja tulee kortteihin kirjoiteltua. Onko teillä joitakin vakioiksi muotoutuneita onnittelu/toivotus-lauseita?

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille! :-)

3 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Mitä mieltä sä oot siitä kun kun Pentik ja Iittala(Fiskars) on ulkoistanu paljon noita tuotteiden valmistuksia? Pentikin porotkin tehään jossain ulkomailla ja sisäänosto hinta on joku tosi pieni.

Mia kirjoitti...

Ymmärrettävää, mutta tyhmää. Kyllähän niitä poroja tehdään halvemmin jossain ulkomailla. Mutta en mä siitä kyllä tykkää.

Aika moni yritys niin tekee. Sentään Pentik on suomalainen merkki ja suurin osa tuloista menee suomalaisille ja verot maksetaan Suomeen. Toisin kuin vaikka joku H&M, joka ihan yhtälailla ulkoisaa tuotteidensa teon.

Mutta en mä kyllä tollasta haluais tukea, minkään merkin kohdalla. Onneksi esim. taito-shop myy käsittääkseni aikalailla juuri suomessa tehtyjä tuotteita. Lahjoja tarttuu mukaani myös sieltä :)

Maria kirjoitti...

Saahan ne ulkomailta ne paljo halvemmalla, mutta musta olis hienoo että työllistettäs ihmisiä mielummin sit kotimaassa :)