keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kuvaputkitelkkari LED-telkkariksi



Niin siinä vain kävi, että meidän ikuisuuksia vanha kuvaputkitelkkari lähti kiertoon. Itse olisin mieluusti käyttänyt sitä vielä, mutta avomieheni oli asiasta eri mieltä. Hän vaatii niin ultimaattisen mahtavia elokuvakokemuksia ja vanhalla telkkarilla niitä ei kuulemma enää voi saavuttaa... ;) Tiedä häntä. Minulle riittää, että leffa on hyvä ja ääni kuuluu. Ymmärrän kuitenkin, että joillekin se ei ole aivan riittävä kriteeri.

Sain kuitenkin hieman vaikuttaa uuden telkkarin hankintaan. Joka tapauksessa tiedossa on taulutv - eihän muunlaisia enää (kai?) myydäkään. Taulutelkkareissakin on kuitenkin suuriakin eroja - lähinnä sähkönkulutuksen kannalta. (en nyt aio tässä paneutua mihinkään kuvanlaatuihin, tuumakokoihin tai herzeihin, en ymmärrä niistä mitään) LED-tv:t kuluttavat nimittäin jopa yli 50% vähemmän sähköä kuin tällä hetkellä (luultavasti) yleisimmät LCD-tv:t. Tämä sähkönkulutuksen suuri ero johtuu telkkareiden näytöistä, LED-valaisimet ovat tällä hetkellä vähiten sähköä kuluttava vaihtoehto. LCD-tv:t vaativat toimiakseen hurjasti enemmän sähköä. Jopa niin paljon, että ystävieni talouksissa on näkynyt suuri nousu sähkölaskussa.



Avomieheni luultavasti lämpeni LED-telkkariin kuitenkin sen takia, että siinä on parempi kuva kuin LCD:ssä ja se on kuitenkin taas asteen modernimpi.

Niin tai näin, uusi telkkari on tulossa. Onneksi vanhaa ei tarvinnut viedä romuttamolle, vaan se jatkaa elämäänsä isovanhempieni mökillä!


"Alttari" niin sanotusti tyhjänä - ainakin nyt viikon ajan. Itse voisin jopa tottua tähän, en katso telkkaria muutenkaan juuri ollenkaan.

Ps. Menipä muuten samaan syssyyn kolme vuotta vanha UPO:n mikroaaltouuni rikki. Se on nyt korjaajalla, peukut pystyssä, että saadaan ehjänä takaisin! (Miten tekniikka ei voi kestää kunnolla edes kolmea vuotta..?!)

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Piti heti kysyä mikä telkkari meillä on. Meillä kuulemma on LCD. Syy tähän valintaan oli kuulemma se, että LED-telkkarit oli sillon niin kalliita ettei pystynyt ostaan.. :D

Ens kerralla kuulemma tulee meillekki LED-telkkari...

Mia kirjoitti...

On noi LEDit vieläkin kalliita (kalliimpia kuin lcd:t), mutta ilmeisesti halventunut jo toooosi paljon siitä mitä ne joskus oli. Avomiehen mukaan on pian odotettavissa hintaromahdus noiden LED-tviden osalta, mut hän ei kuulemma ite enää jaksanu odotta... :D